Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Szállítás és garancia

A #VDR Hungary termékeit a GLS futárszolgálat és a Magyar Posta szállítja gondos odafigyeléssel ügyfeleinknek.

 

Tudnivalók:

 

A csomag szállítási költsége függ a termék értékétől és fizetési módjától.

A megrendelt termékek a #VDR Hungary üzletében is átvehetőek, előre egyeztetett időpontban.

 

Szállítási határidők:

 

A kiszállítási határidő raktárkészletről történik, átlagosan 3 nap alatt.

Mindent megteszünk azért, hogy az általad választott termék mihamarabb célba érjen.

 

Személyes átvétel esetén a megrendelt termék átvételére és kifizetésére az értesítés kiküldésétől számított 3 napon belül van lehetőséged. Ellenkező esetben a megrendelés törlésre kerül. Ha kérdésed van az átvétellel kapcsolatban, keress minket email-en a webshop@laboutique.hu vagy a +36 (30) 353-4071-es telefonszámon.

 

Garancia

 

Előfordulhat, hogy a megvásárolt termék nem az, amire vágytál. Semmi gond. Jelezd ügyfélszolgálatunkon a webshop@laboutique.hu email címen vagy küldj egy üzenetet a +36 (30) 353-4071-es telefonszámra és mi felvesszük veled a kapcsolatot. Küld vissza 14 napon belül a nem kívánt terméke(ke)t, vagy hozd be üzletünkbe, hívj futárt, vagy postai úton* és mi kérdés nélkül becseréljük a kívánt termékre, vagy visszafizetjük a teljes vételárat. Kérjük a mellékelt nyomtatványt kitöltve email-en vagy a csomagban visszaküldeni.

Nyomtatvány termék visszaküldéshez

*FONTOS: A visszaszállítás költsége téged terhel.

 

Ha az értékesített termékkel összefüggésben hibás teljesítés történik, a #VDR Hungary a vevővel szemben a Polgári Törvénykönyv rendelkezései, különösen a 6:159-6:167. §§ (kellékszavatosság) és a 6:175-6:176. §§ (jogszavatosság) szerint felel.

A #VDR Hungary a szavatosság alapján felelősséggel tartozik, ha a terméknek a vevő részére történő kézbesítésétől számított két éven belül kellékhibája keletkezik. A jogosult kellékszavatossági igénye a teljesítés időpontjától számított egy év alatt, fogyasztóval kötött szerződés esetén 2 év alatt évül el. A gyártót termékszavatosság az adott termék általa történő forgalomba hozatalától számított 2 évig terheli. E határidő eltelte jogvesztéssel jár. A vásárlást követő 1 éven belül ellenkező bizonyításáig vélelmezni kell, hogy a termék hibája gyártási eredetű.

 

Ha a termék hibás, a vevő jogosult:

 

- kijavítást vagy kicserélést igényelni, kivéve, ha a választott kellékszavatossági jog teljesítése lehetetlen, vagy ha az #VDR Hungarynak - másik kellékszavatossági igény teljesítésével összehasonlítva - aránytalan többletköltséget eredményezne, figyelembe véve a szolgáltatás hibátlan állapotban képviselt értékét, a szerződésszegés súlyát és a kellékszavatossági jog teljesítésével a vevőnek okozott érdeksérelmet; vagy

- az ellenszolgáltatás arányos leszállítását igényelheti, a hibát a #VDR Hungary költségére maga kijavíthatja vagy mással kijavíttathatja, vagy a szerződéstől elállhat, ha #VDR Hungary a kijavítást vagy a kicserélést nem vállalta, e kötelezettségének a vonatkozó jogszabályokban rögzített feltételekkel nem tud eleget tenni, vagy ha a vevőnek a kijavításhoz vagy kicseréléshez fűződő érdeke megszűnt. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye. A kijavítást vagy kicserélést - a dolog tulajdonságaira és a vevő által elvárható rendeltetésére figyelemmel - megfelelő határidőn belül, a vevő érdekeit kímélve kell elvégezni.

 

A #VDR Hungary a kifogásodat azonnal, de legkésőbb a beérkezés napjától számított 5 munkanapon belül köteles kezelni. Amennyiben kicserélést vagy a hiba kijavítását kérted, vagy árcsökkentést kértél és megjelölted azt az összeget, amelyre az árat csökkenteni szeretnéd, és a #VDR Hungary 5 munkanapon belül nem foglalt állást a kifogással kapcsolatban, a kifogás indokoltnak tekintendő.

 

Ha a kifogás elintézéséhez vagy a szavatossági igény érvényesítéséhez a terméket át kell adni a #VDR Hungarynak, akkor vedd fel a vevőszolgálattal a kapcsolatot.

 

Egyes termékek esetében, melyeknek vételára meghaladja a 10.000 forintot, Eladó köteles a 151/2003. Korm. rendelet alapján jótállást biztosítani a termékre. A jótállás időtartama 1-3 évig terjed attól függően, hogy a termék ára mennyi:

 

- 100.000 Ft vételár alatt: 1 éves jótállási idő

- 100.000-250.000 Ft vételár között 2 éves jótállási idő

- 250.000 Ft vételár felett 3 éves jótállási idő jár a fogyasztónak minősülő vásárlónak

 

A kötelező jótállás hatálya alá tartozó termékek kínálatunkban jellemzően a fenti árnál drágább napszemüvegek, szemüvegek, órák, és szőrmét tartalmazó termékek.

 

A kötelező jótállás hatálya alá tartozó termékek esetében a jótállás a vásárlás (webshopban vásárolt termék esetében a termék átadása, átvétele) vagy a beüzemelés napjával kezdődnek. A fogyasztási cikk kijavítása esetén a jótállás időtartama meghosszabbodik a javításra átadás napjától kezdve azzal az idővel, amely alatt a fogyasztó a fogyasztási cikket a hiba miatt rendeltetésszerűen nem használhatta.

 

- Ha a jótállási időtartam alatt a fogyasztási cikk első alkalommal történő javítása során a #VDR Hungary megállapítja, hogy a fogyasztási cikk nem javítható, eltérő rendelkezésed hiányában a #VDR Hungary köteles a fogyasztási cikket nyolc napon belül kicserélni. Ha a fogyasztási cikk cseréjére nincs lehetőség, a #VDR Hungary köteles az általad bemutatott, a fogyasztási cikk ellenértékének megfizetését igazoló bizonylaton – az általános forgalmi adóról szóló törvény alapján kibocsátott számlán vagy nyugtán – feltüntetett vételárat nyolc napon belül a részedre visszatéríteni.

- Ha a jótállási időtartam alatt a fogyasztási cikk három alkalommal történő kijavítást követően ismét meghibásodik – eltérő rendelkezésed hiányában –, valamint ha a Polgári Törvénykönyv  6:159. § (2) bekezdés b) pontja alapján nem igényled a vételár arányos leszállítását, és nem kívánod a fogyasztási cikket a költségünkre kijavítani vagy mással kijavíttatni, a #VDR Hungary köteles a fogyasztási cikket nyolc napon belül kicserélni. Ha a fogyasztási cikk kicserélésére nincs lehetőség, a #VDR Hungary köteles a vételárat nyolc napon belül visszafizetni.

- Ha a fogyasztási cikk kijavításra a kijavítási igény közlésétől számított harmincadik napig nem kerül sor, – eltérő rendelkezésed hiányában – a #VDR Hungary köteles a fogyasztási cikket a harmincnapos határidő eredménytelen elteltét követő nyolc napon belül kicserélni. Ha a fogyasztási cikk cseréjére nincs lehetőség, a #VDR Hungary köteles a vételárat a harmincnapos kijavítási határidő eredménytelen elteltét követő nyolc napon belül visszafizetni.